Thursday, May 9, 2013

manisnya ukhwah .


hari untuk tinggalkan rumah tu dah semakin hampir . entah perasaan dari celah mana buatkan aku rasa nak menyendiri melayan sedikit rasa sedih . sedih untuk tinggalkan segala keseronokan dalam rumah . aku taknak ulang silap aku yang dulu . cukup laa sekali . 

sepanjang aku duduk rumah , banyak benda aku belajar . betul laa orang kata , ber uzlah tu sangat bagus . dan aku mungkin dah mendekati kejayaan . tiga bulan derr duduk rumah . ingat tak letih ? tapi , aku duduk rumah , otak aku berjalan . banyak benda buat aku sentiasa berfikir .

benda yang paling unexpected sekali , bila aku kenal rapat dengan orang yang aku tak pernah jumpa . just imagine , mereka tak pernah kenal aku . tapi , cara layanan mereka dengan aku , macam kiteorang ni lain sekolah tapi satu kawasan perumahan . ya Allah , series beb ! aku dulu mencari erti kemanisan ukhwah . kemanisan yang orang kata , kita tak bersua tapi kita terasa manisnya ukhwah . blur gila bila orang cakap benda tu . entah . aku tak tahu laa feel orang lain acanee . aku cakap pasal feel aku je .

mereka dengar masalah aku . mereka raikan ke semua pandangan aku . mereka terima kemerepekan aku . macam mereka dah lama kenal aku . padahal mereka tak tahu aku macam mana . entah aku ni orang yang paling dibenci disekolah dulu . entah aku ni orang yang paling nak dijauhi orang-orang kat sekolah . entah aku ni lagi banyak cerita hitam berbanding putih . ya Allah .. !

aku pernah baca dalam twitter , tapi aku tak pasti , tu hadis atau apa . " kalau Allah menghendaki orang tu jadi baik , maka Allah akan hantar orang yang baik-baik untuk mendekatinya . " menangis .

mereka yang baru aku kenal , aku sangat respek keperibadian mereka . dakwah mereka hebat . kagum . sungguh . dengan mereka , buat aku sentiasa menghitung diri sendiri . menghitung diri yang senantiasa dipenuhi kekhilafan . aku hormati segala dakwah mereka . 

terima kasih buat sahabat jannah sekalian .  sungguh . aku lagi bahagia bersama mereka yang tak pernah tahu cerita silam aku berbanding mereka yang membandingkan aku yang dulu dan sekarang . terima kasih ALLAH . kau yang detikkan hati mereka untuk bertegur sapa dengan aku .

dan , entry ni sangat khas untuk nur sakinah mokhtar selaku sahabat dari melaka , nur ain syazwani selaku adik tak sama bulan tapi sama tahun dari terengganu dan khairin nabila , selaku junior dari terengganu also . terima kasih . aku akan nukilkan entry khas tok kalian . tapi , nanti . ^_^v

sekian , wassalam .

# aku tak jemput korang untuk jelez atau bangga . 

Tak feel laa masuk SYURGA nafsi-nafsi . Kita masuk sesame dehh ^_^v

No comments:

permata aty mama abah

Daisypath Happy Birthday tickers