Wednesday, October 9, 2013

ukhwah .. ?


* jap . jangan teruskan pembacaan . kasi aku 5 minit untuk clean up diz blog .. *

* menyapu *

* cuci tingkap *

* basuh kipas *

* menyapu + mop *

* ckikk ckikk ( bunyi lap tingkap ) *

* fuhh fuhh ~ ! ( tiup - tiup habuk ) *


TARAAAA ~ !!

Dah , taya na jelez - jelez sangat . Blog aku biasa je . " nazafah minal iman .. " 

Oke , kembali series . badan tegak . tegangkan cap tudung .

lama dah aku tak mengadap blog ni . Allahu , sungguh .. ! kalau blog ni bisa merengek-rengek sebelum aku lelap mata , mesti aku dah dengar untuk tetiap malam . *oke , aku sendiri cuak* 

untuk entry kali ni , aku nak santai je . so , siapa yg mengharap aku series drpd awal tadi , mohon tukar mood ehh . turunkan kening , tarik senyuman .

act , hari tu , sembang-sembang manja dengan seorang sahabat kat tepi tasik . ecehh , bajet scenery dia suweett jee . haha .

dan , entah asal , topik masa tu fully pasal ukhwah . mungkin sebab aku rindu akhawat2 kat SAMER kot . kott . kott .

korang tak pelik ke dengan ukhwah .. ? 

Kita bukan adik-beradik , tapi makan bersuap tu biasa .

kita bukan sebin atau sebinti sama , tapi dibelanja dan membelanja tu benda yg boleh dibuat peace jee ..

kita da laa tak pernah kenal tapi bila ajak sembang macam dah pernah introduce diri memaseng dalam rahim dulu ..

kita tak pernah janji nak hidup sesame tapi bila tak jumpa rasa rindu tu macam rindu atuk ngan nenek kat kampung ..

kita tak pernah cakap aku sayang kau kau sayang aku tapi saat aku gembira , nama kau yg aku terfikir nak bagitau dan saat aku sedih , bahu kau yg jadi napkin kedua aku .

pelik ta .. ? ke , korang biasa je .. ? ke , aku je yg syiok sendiri .. ?

bak kata sahabat setasik aku tu , ukhwah tak pelik .

ukhwah just like sambal belacan ( although aku tak makan ) biar pedas , tapi kita nak lagi , lagi dan lagi sampai merah muka-muka ..

ukhwah just like minum air buah guava . kita yg minum  tapi orang lain pon boleh bau manisnya air tuu .

dan macam-macam jenis peribahasa , simpulan bahasa , kata bidalan dan sebagainyalah yg kita boleh cerita ..

ukhwah tu , ta semestinya selalu jumpa tapi cukuplah tak pernah tinggal nama dia dalam doa .

siapa yg dikata sahabat .. ?

Orang yg apabila kita lihat wajahnya lantas mengingatkan kita pada Rabbuna . 

Acanee kalau kita tgk wajah dia tapi tade feel .. ? haha . kembali tanggungjawab tu pada kita . kitakan dah tahu . so , kalau sahabat tak mampu nak jadi macam tu , kitalah yg kene jadi macam tu .

pehe dop .. ?

so , setakat hidup ni , korang dah jumpa sahabat .. ? hehe . aku tanya korang dan korang dilarang keras tanya aku balik . *peace world*


ehh . salah gambar . 


peace world .

fakta tentang aku : aku susah nak sebut , " aku sayang kau , sahabat .. " atau " kau laa sahabt aku " atau " uhibbuk fillah .. " atau yg seertinya lah . memang aku susah . tapi , bila aku tersayang , aku tertunjuk . so , kau pon jangan terfaham tapi kau kene faham . *rumit ta aku .. ? *gelak tutup mulut






Tak feel laa masuk SYURGA nafsi-nafsi . Kita masuk sesame dehh ^_^v

2 comments:

ucu said...

huhu ~ definisi ukhwah xdpt nk dikata, tp boleh ditakwil melalui persahabatan yg terjalin ~ :') xperlu jumpe salu, xperlu tido bersama,xperlu ape2 nk smue same tp yg penting doa 'tersembunyi' dye ade buat kite ~ *begitu juge kite ツ

kak iqa said...

yesss ~ doublee setuju .. !

permata aty mama abah

Daisypath Happy Birthday tickers